Rólam

Széles Anikó
Széles Anikó a te Kérdőív-Iránytűd

 

Széles Anikó vagyok, a fejlődő kisvállalkozások kérdőív szakértője.

2014. óta kisvállalkozóknak segítek megtanulni a kérdőív-készítés csínját-bínját.

Azoknak a kisvállalkozóknak,

  • akik szeretnének fejlődni,
  • akiknek fontosak a vásárlóik igényei,
  • akik szeretnék jobban megismerni ügyfeleiket,
  • vagy akik a sajtóba szeretnének bekerülni érdekes vagy aktuális témáról szóló kutatásaikkal,

hogy még többeknek segíthessenek és közben megsokszorozzák cégük eredményeit is. Mert csak a jó kérdésekre lehet jó válaszokat kapni!

 

Miért higgy nekem?

2014. óta vezető vállalkozók és vállalkozások, és a piacralépést fontolgató magánemberek egyaránt elégedett ügyfeleim, sokszor ajánlóim.

“Wolf Gáborral volt konzultációnk, és Önt ajánlotta” – ezt hallani a telefonban ennyi idő után is nagy elismerést jelent. Gábor kutatásain 2015. óta dolgozom együtt a PR-osával, Fülöp Zolival.

 

Így nyilatkoztak munkámról:

“Anikó, nagyon szépen köszönöm! Őrületesek már ezek a betekintő adatok is, fel vagyok lelkesülve! Csak profi adatokra lehet stratégiát alapozni, nagyon köszönöm.”

/Wolf Gábor/

Fülöp Zoltán hirnevugynokseg.hu újévi kívánsága nekem:

“SAJÁT MAGAD KÍVÁNOM NEKED! Azt kívánom, hogy sok olyan jó partnered legyen, mint amilyen jó partner Te is vagy!
Köszönöm, hogy partnerek lehetünk. Hálás vagyok, és tudd, hogy számíthatsz rám!”

 

Szociológus-közgazdászként 2004. óta  foglalkozom közvélemény- és piackutatással, de kérdőíveket már általános iskolásként is készítettem – például a tökéletes házibuli megszervezéséhez. 🙂

Azóta a technikám sokat fejlődött. 🙂

Először az Ipsos telefonos üzletágát kiszolgáló SzondaPhone Kft-ben, ahol több, mint 1100 kérdőív precíz, pontos és gyors lekérdezéséért feleltem.
Láttam, hogy mik azok a kérdések, amelyek működnek a gyakorlatban és melyek nem, hogy hol vannak a kérdőívek legnagyobb buktatói, mert azonnali visszajelzést kaptam erről a kérdezőktől, akik telefonon végezték a munkájukat. Kétes esetekben vagy a minőségbiztosítás részeként több száz interjút hallgattam vissza, így a tapasztalatom nem csak a munkatársaim visszajelzésein, hanem a valós szituációkon is alapul. Ezt mind-mind megosztom Veled is.

Rendelkezésedre bocsátom azt a tudást is, amelyet Londonban mint adatelemző szereztem és amely az alapját képezte a világ legnagyobb zenekiadó vállalatai, az EMI és a Universal Music Széles Anikó - Universal Music Group (UMG)növekedésének a válság közepette egy olyan világban, amikor a többség ingyen szeretné fogyasztani a zenét.
Ezeknél a cégeknél, túl azon, hogy A-tól Z-ig megismertem sok típusú és témájú kérdőívet, megtanulhattam a legújabb trendeket is, mely tapasztalatot olvasóimnak és ügyfeleimnek, így neked is átadom.

Később bedolgoztam a BBC Televízió és a HarperCollins Kiadó kutatásainál, jelenleg pedig vállalkozóként dolgozom együtt londoni volt munkatársaimmal a világ nagy, sokszor piacvezető multinacionális vállalatainak globális piackutatásain, így továbbra is a világ vezető vállalatainak és szakembereinek legújabb módszereibe látok bele – amelyeket neked is elhozok, átültetve a magyar viszonyokra és a kis cégekre.

Széles Anikó tag - CoachOK Szakmai Szövetsége
CoachOK Szakmai Szövetsége, melynek én is tagja vagyok

 

Mindezek mellé 2012-ben új szakmát tanultam: coach lettem, ahol a kérdések művészetéről és az emberi működésről még mélyebb ismereteket szereztem, ezúttal az egyes embert és nem a „tömegeket” helyezve középpontba. Ez segít abban is, hogy tudjam, mely kérdések hogyan hatnak, de abban is, hogy mindezt a tudást maximálisan át tudjam adni neked is.

Ahogy ebben segít az is, hogy magam is vállalkozó lévén belülről látom azokat a problémákat, amelyekkel egy kisvállalkozó megküzd, így maximálisan bele tudom helyezni magam a te helyzetedbe.

 

Miért segítek neked?

Mert ez a szakma a szívem csücske és elszomorít, amikor egy-egy rossz kérdőívet látva a következményekre gondolok.

Az utóbbi időben megszaporodtak az online kitölthető kérdőívek, amelyeket – már csak “szakmai ártalomból”, még inkább kíváncsiságból – igyekszem megnyitni, kitölteni. Nagyon helyesen sok vállalkozó, vagy azt még csak tervező felismerte a kérdőívek szerepét, jelentőségét, lehetőségeit és ezt az igényt egyre több online kérdőív-kitöltő program elégíti ki.

Rövid összefoglalók olvashatók náluk a kérdőívkészítés szabályairól is, de a tapasztalatom szerint ez nem sokat ér. Hiszen az elkészült kérdőívek közel 90%-a* hibás. Ezek egy jó része ráadásul olyan hibákat tartalmaz, hogy ha azok eredményeire építve hoz a kisvállalkozás tulajdonosa döntést, akkor az nem hogy segíti, de hátráltatja a haladásban.

Ezt nem hagyhatom, ezért készült ez az oldal, a blog, a szolgáltatásaim, tanfolyamaim, hogy a te vállalkozásod már ne eshessen ilyen, akár végzetes hibába.

 

Olvasd a blogom, iratkozz fel itt a Kérdőív Tippekre , hogy ne maradj le az újabb és újabb bejegyzésekről, tudnivalókról, érdekességekről, melyek iránytűként mutatnak utat a vásárlóidhoz:

Széles Anikó
a fejlődő kisvállalkozók kérdőív szakértője

Telefon: +36 / 20 / 421-13-71
E-mail: aniko.szeles@kerdoiviranytu.hu

*Az elém került online kérdőívek szakmai kiértékelésén alapuló saját mérés.