Rólam

Széles Anikó
Széles Anikó a te Kérdőív-Iránytűd

 

Széles Anikó vagyok, a fejlődő kisvállalkozások kérdőív szakértője.

Kisvállalkozóknak segítek megtanulni a kérdőív-készítés csínját-bínját.

Azoknak a kisvállalkozóknak,

  • akik szeretnének fejlődni,
  • akiknek fontosak a vásárlóik igényei,
  • akik szeretnék jobban megismerni ügyfeleiket,

hogy még többeknek segíthessenek és közben megsokszorozzák cégük eredményeit is. Mert csak a jó kérdésekre lehet jó válaszokat kapni!

 

Miért higgy nekem?

Szociológus-közgazdászként 9 éve foglalkozom közvélemény- és piackutatással, de kérdőíveket már általános iskolásként is készítettem – például a tökéletes házibuli megszervezéséhez. 🙂

Azóta a technikám sokat fejlődött. 🙂 Először az Ipsos telefonos üzletágát kiszolgáló SzondaPhone Kft-ben, ahol több, mint 1100 kérdőív precíz, pontos és gyors lekérdezéséért feleltem.
Láttam, hogy mik azok a kérdések, amelyek működnek a gyakorlatban és melyek nem, hogy hol vannak a kérdőívek legnagyobb buktatói, mert azonnali visszajelzést kaptam erről a kérdezőktől, akik telefonon végezték a munkájukat. Kétes esetekben vagy a minőségbiztosítás részeként több száz interjút hallgattam vissza, így a tapasztalatom nem csak a munkatársaim visszajelzésein, hanem a valós szituációkon is alapul. Ezt mind-mind megosztom Veled is.

Rendelkezésedre bocsátom azt a tudást is, amelyet Londonban mint adatelemző szereztem és amely az alapját képezte a világ legnagyobb zenekiadó vállalatai, az EMI és a Universal Music Széles Anikó - Universal Music Group (UMG)növekedésének a válság közepette egy olyan világban, amikor a többség ingyen szeretné fogyasztani a zenét.
Ezeknél a cégeknél, túl azon, hogy A-tól Z-ig megismertem sok típusú és témájú kérdőívet, megtanulhattam a legújabb trendeket is, mely tapasztalatot olvasóimnak és ügyfeleimnek, így neked is átadom.

Jelenleg ad-hoc jelleggel bedolgozom a BBC Televízió és a HarperCollins Kiadó kutatásainál, így továbbra is a világ vezető vállalatainak és szakembereinek legújabb módszereibe látok bele – amelyeket neked is elhozok, átültetve a magyar viszonyokra és a kis cégekre.

Széles Anikó tag - CoachOK Szakmai Szövetsége
CoachOK Szakmai Szövetsége, melynek én is tagja vagyok

Mindezek mellé 2012-ben új szakmát tanultam: coach lettem, ahol a kérdések művészetéről és az emberi működésről még mélyebb ismereteket szereztem, ezúttal az egyes embert és nem a „tömegeket” helyezve középpontba. Ez segít abban is, hogy tudjam, mely kérdések hogyan hatnak, de abban is, hogy mindezt a tudást maximálisan át tudjam adni neked is.

Ahogy ebben segít az is, hogy magam is vállalkozó lévén belülről látom azokat a problémákat, amelyekkel egy kisvállalkozó megküzd, így maximálisan bele tudom helyezni magam a te helyzetedbe.

 

Miért segítek neked?

Mert ez a szakma a szívem csücske és elszomorít, amikor egy-egy rossz kérdőívet látva a következményekre gondolok.

Az utóbbi időben megszaporodtak az online kitölthető kérdőívek, amelyeket – már csak “szakmai ártalomból”, még inkább kíváncsiságból – igyekszem megnyitni, kitölteni. Nagyon helyesen sok vállalkozó, vagy azt még csak tervező felismerte a kérdőívek szerepét, jelentőségét, lehetőségeit és ezt az igényt egyre több online kérdőív-kitöltő program elégíti ki.

Rövid összefoglalók olvashatók náluk a kérdőívkészítés szabályairól is, de a tapasztalatom szerint ez nem sokat ér. Hiszen az elkészült kérdőívek közel 90%-a* hibás. Ezek egy jó része ráadásul olyan hibákat tartalmaz, hogy ha azok eredményeire építve hoz a kisvállalkozás tulajdonosa döntést, akkor az nem hogy segíti, de hátráltatja a haladásban.

Ezt nem hagyhatom tovább, ezért készült ez az oldal, a blog, a szolgáltatásaim, tanfolyamaim (amelyekre hamarosan jelentkezni is lehet!), hogy a te vállalkozásod már ne eshessen ilyen, akár végzetes hibába.

 

Olvasd a blogom, iratkozz fel itt a Kérdőív Tippekre , hogy ne maradj le az újabb és újabb bejegyzésekről, tudnivalókról, érdekességekről, melyek iránytűként mutatnak utat a vásárlóidhoz:

Széles Anikó
a fejlődő kisvállalkozók kérdőív szakértője

Telefon: +36 / 20 / 421-13-71
E-mail: aniko.szeles@kerdoiviranytu.hu

*Az elém került online kérdőívek szakmai kiértékelésén alapuló saját mérés.